Vaporizer Test 2023 • De 6 bästa förångarna i jämförelse - RTL Online (2024)

Vad är en vaporizer?

Vaporizer Test 2023 • De 6 bästa förångarna i jämförelse - RTL Online (1)AVaporizerkan värma torkade örter så mycket under ett test att de aktiva ingredienserna förvandlas till en ånga. Örter bränns inte, utan förångas rökfritt. Mångaträdoch växter innehåller flyktiga oljor. Många av dessa oljor upplevs som mycket trevliga.Samtidigtvid avdunstning, se till att det har en positiv effekt på välbefinnande och hälsa. En av de lugnande oljorna är lavendelolja. Genom att förånga lavendelolja somnar många snabbare. Inte utan anledning var de eteriskaoljorinte redan används i antikens Rom, Grekland eller Persien, till exempel för att desinficera sjuksängar.

DeVaporizerMarknadserbjudanden i denna dag och ålder en storUrval.Förutom stora vaporizers finns det nu många modeller tillgängliga till ett rimligt pris som enligt tester endast drivs med hjälp av en lättare låga. Någon medelklassEnheterbli elektrisk ellergaskatalytiskopererades. I jämförelse kan toppmodeller hittas i den högre prisklassen mellan 160 euro och 1 000 euro. Huvudprincipen för vaporizers är densamma för de flesta enheter.

Moderna vaporizers får de enkla modellerna att se gamla ut, särskilt när det gäller utseende, tack vare deras innovativa teknik.

En skillnad görs vidVaporizernmellan en indirekt och direktuppvärmningav örter och växter. Samtidigt, mellan stationärt och transportabeltModellerdistingerad.

Vaporizer värde för pengarna diagram

aktiediagram

Du kan dela det dagliga uppdaterade diagrammet på din webbsida med denna kod:Inbäddningskoden har kopierats till urklipp

Hur fungerar en vaporizer?

Vaporizer Test 2023 • De 6 bästa förångarna i jämförelse - RTL Online (2)VaporizerEnligt testet finns de i en mängd olika storlekar. Många modeller drivs av el eller gas. Toppprodukter är tillgängliga mellan 160 och 1000 euro. Alla enheter har imJämförelsemen principen är densamma. Vissa modeller är dock utrustade med innovativ teknik, vilket gör att enkla vaporizers ser ganska billiga ut i jämförelse.skilde sig åtmellan indirekt och direkt uppvärmning av det använda växtmaterialet. Det indirektauppvärmninghar en positiv effekt på ett test. Som regel är förbränning av extrakt eller örter ganska osannolik i ett test. Som jämförelse kan medicinska örter, löv och blad förångas med en vaporizer.

Detta tillåter olikaaktiva ingrediensertill en inhalerbar form. En stor fördel är att de aktiva ingredienserna inte bränns vid ett test, vilket gör att ingen rök produceras. även omångajämfört medRauchär väldigt lik, inga giftiga ämnen som toluen, tjära, naftalen eller bensen kan hittas i den.

På grund av de olika temperaturerna och de olika aktiva ingredienserna i örter eller cannabis, kan den önskade effekten uppnås snabbt när man jämför dem.

Temperaturkontrollen avFörångarekan ställas in exakt med en vridknapp för jämförelse. När man jämför enVaporizersman bör vara särskilt uppmärksam på god kvalitet och omfattande service från tillverkaren. Värmetekniken som används spelar också inTestaen stor roll.

Vilka typer av vaporizers finns det?

Vaporizer Test 2023 • De 6 bästa förångarna i jämförelse - RTL Online (3)Många förångare kräver ennätanslu*tning,eftersom de drivs av el. Man skiljer på mekaniskt och elektrisktVarianter.

Mekanisk förångare

En mekanisk sådanFörångarevärms upp med en så kallad jetflamma. Enligt testet är många förångare utrustade med bimetallteknik. Temperaturen kan ställas in manuellt ellerautomatisktinställd på en angiven temperatur.

Elektrisk förångare

MångaelektriskModeller låter temperaturen styras med hjälp av bimetallteknik eller digitalt. Vissa modeller har en fast temperatur, medan andra använder enknoppkan ställas in på önskad temperatur. Många värmeelement är tillverkade av stål, metall, keramik, motståndstråd eller rostfritt stål. Beroende på modell finns en mängd olika uppvärmningsmetoder tillgängliga. Energikällor som laddningsbara batterier, el, tändare eller butangas krävs ofta. Några exotiska modellerfungeramed friktion eller solenergi.

bordsförångare

En jämförelse visar detTischVaporizer och fickmodeller erbjuder många fördelar. Medan vissa modeller kan tas var som helst, kan större bordsförångare placeras påTischplats. Sådana vaporizers är bäst lämpade närFörångareatt användas av flera personer.

Hur testas vaporizers?

Vaporizer Test 2023 • De 6 bästa förångarna i jämförelse - RTL Online (4)Ett test bygger huvudsakligen på en varaBearbetning,kvalitet och aoptimalKapacitet respekterad. Men också skötsel, städning, funktioner och såntTillbehörEnligt provet spelar de en stor roll i ett lämplighetstest.

Tillräcklig kapacitet

Vid eninköpMan måste alltid se till att förångaren är den rättakapaciteterbjudanden. Av denna anledning bör du noga överväga i förväg hur många personer som förångaren ska användas. ÄvenFråga,i vilken miljöVaporizerbör användas bör vara klarlagt i förväg. I en förångare har påfyllningskamrarna en annan kapacitet och storlek. Som ett resultat är designade för fler eller färre människor.

Lästips:Kolla även in vårShisha testHär hittar du ytterligare intressant information.

skötsel och städning

Jämfört med enklassiskEn förångare erbjuder fördelen med rökutrustning att inandning utan sekundära ämnen är möjlig. Samtidigt kan man bli bekant med en sådanEnhetlite i taget det därRökningbryta vanan.

En annan fördel ligger i den snabba rengöringen och driftsättningen av en förångare.

I ett testsärskiltuppmärksammat hur lätt det är att ta isär och återmontera en vaporizer. Detta är det enda sättet som är möjligt med de flesta enheter, individenTill digatt rengöra.

funktioner

Ettinspektionav en vaporizer visar att en vaporizer måste vara lätt att använda. Moderna vaporizers kommer med mångafunktioneroch funktioner utrustade. Det finns handhållna eller stationära vaporizers som är lämpliga för vaxer, oljor, örter eller hartser. Om du är osäker på vilka ingredienser som ska användas till vaporizern ska du enligt testet välja enHybridbestämma vaporizers.

Tillbehör

Vaporizer Test 2023 • De 6 bästa förångarna i jämförelse - RTL Online (5)En viktigTillbehörär en rengöringsborste. Detta gör det mycket lättare att rengöra förångaren under ett test. En rengöringsbricka kan också användas för att underhålla enVaporizersmycket vettigt i jämförelse. I dessaSkalett rengöringsmedel kan fyllas på som tar hand om enskilda delar över natten. Vissa modeller som Pax eller Mighty Vaporizer är utrustade med ett tillbehör. MångaUppsatserär gjorda av metall.

Kvalitet

Ett test av enförångareinnehåller alltid ett kvalitetstest. Det borde han juFörångareJa, kan användas länge. Många vaporizers är gjorda av högkvalitativa material. Enskilda delar kan läggas tillKravgå ner i vikt. Detta förenklar rengöring av förångaren.

temperaturinställning

En jämförelse avannorlundaModeller visar att det med vissa vaporizers är möjligt att ställa in temperaturen manuellt. För andra modeller finns det entemperaturinställningomöjligt. Det görs automatiskt. En modern sådanFörångarekräver inte mycket tid att förvärma.

Värmekammare

EttVärmekammareär mycket viktigt för att använda en vaporizer. Här värms örterna och oljorna försiktigt upp. Genom denna fastighet, denÖrtersläpper ut sina smaker.

Enligt testet ska en värmekammare alltid vara av glas.

Som ett resultat finns det ocksåFördel,att ångutvecklingen iFörångarekan observeras. Det syns direkt i ett test när det inte längre räckerångaär tillgänglig. Keramik, å andra sidan, är ett material som är motståndskraftigt mot värme. Om du väljer en keramisk vaporizer behöver jag inte oroa mig för uppvärmning.

Visa

Moderna vaporizers kommer med enhög kvalitetutrustad med en display. I denJämförelseFör enkla modeller kan temperaturen således observeras när som helst. Den kan justeras direkt om temperaturen inte är lämplig. Med många vaporizers är med enTestaen exakt inställning är möjlig. Enligt testet kan batterinivån även kontrolleras när som helst på en enhet med batteri. Detta känner omedelbart av när laddningsnivån är för låg.

Vad mer ska jag hålla utkik efter när jag köper en vaporizer?

Ett rimligt pris

Vaporizer Test 2023 • De 6 bästa förångarna i jämförelse - RTL Online (6)Vid ensammanställningdet blir snabbt tydligt att modeller runt 70 euro ofta är enkla enheter. Du får ofta för detta pris iJämförelseKinesiska enheter gjorda av plast. Även om de har de grundläggande funktionerna, är de mindre tillfredsställande i utvecklingen av ångan. Det gör det ofta inJämförelseVettigt att gräva lite djupare i fickan.

Rätt temperatur

AVaporizerär utrustad med några värmeelement som ser till att örter värms upp. därigenom bliaktiva ingrediensersåsom CBD eller THC frigörs. På så sätt kan du vara säker på att förångningen alltid kommer att bli framgångsrik. Temperaturinställningen av en modell är mycket viktig eftersom från enTemperaturav 230 grader skulle bränna torra örter eller andra växter. Följaktligen, om temperaturen var för hög i ett test, skulle det inte finnas något kvar att röka. Dessutom riskerar du att föroreningar andas in.

Presentation av de 10 ledande tillverkarna/varumärkena

 • Arizer
 • Blomsterkompis
 • Puffco
 • Pax
 • Vulkan
 • Mäktig
 • Eldfluga
 • Vaponik
 • Linx
 • Storz & Bickel

TillverkarenArizer är baserat i Kanada. Den har ett gott rykte för att erbjuda hög kvalitet. Örterna får en god smak när de värms i förångaren. Jämfört med andra tillverkare har Arizer-modeller som Air II vaporizer-modellen många bra egenskaper och en modern design. Användningen av vapinganordningen är mycket diskret jämfört med andra vapinganordningar. Enligt testet har enheterna ett rimligt pris. Av denna anledning är Airzer-förångare mycket populära bland många köpare enligt jämförelsen. Företaget är särskilt känt för sina specialområden av aromaterapi och ångkvalitet. Tillverkaren har satt sig i uppgift att utveckla en ångapparat för alla.

FöretagetBlomsterkompis erbjuder ett brett utbud av smarta och chica modeller. Du får ut det bästa av koncentratblandningarna och örterna. Jämfört med de flesta enheter på marknaden är Flowermate vaporizers gjorda av högkvalitativa material. De består vanligtvis av keramiska värmekammare och munstycken av borosilikatglas. Detta garanterar en aromatisk och ren vape. Vaporizers erbjuder en bra kombination av OLED-skärm och en matsmältningskammare för munstycket. Laddstationen kan även användas som en mobil enhet. Av denna anledning kan Flowermate vaporizer användas som en allrounder.

Puffco är ett av de innovativa amerikanska varumärkena som är specialiserade på koncentratförångare. Företagets praktiska pennförångare är särskilt populära. De är väldigt smala och kan bäras i vilken ficka som helst. Många vapers väljer medvetet Puffco-modeller. Detta beror främst på den enkla hanteringen och enkla formen. Den långsträckta formen möjliggör diskret vaping. Förångaren är också mycket stabil. Detta gör att den kan användas för att förånga oljor eller koncentrat i många månader. Jämfört med klassiska vaporizers är pennmodeller inte lämpliga för att bränna örter.

FöretagetPax Labs Incär baserat i San Francisco. Det grundades av två utexaminerade från ett Stanford designprogram. Tillverkarens moderna vaporizers kan användas i ett test för olja, vax och örter. Små stålbehållare finns för vaxerna eller örterna. Detta möjliggör ren förångning. Jämfört med andra material har detta en positiv effekt på smaken av örter och oljor. PAX 3-modellen är en av de mest populära förångarna. Ett test visar att förångaren ger ett fantastiskt utseende. Med förångaren får köpare ett multiverktyg och en magnetladdare.

Vaporizern frånVulkan har ett extraordinärt utseende. Den är lämplig för att avdunsta aromer och dofter av en mängd olika örter och kryddor. Alla tillverkarens modeller är tillverkade i Tyskland av luktfria, livsmedelssäkra och värmebeständiga material. Ett test visar att konstruktionen av förångaren överträffar de dagliga kraven för finsmakare och proffs. Tillverkaren erbjuder 3 års garanti på förångarna. Moderna varianter är utrustade med en stor display. Enligt testet är Volcano-modellen den enda förångaren som har certifierats enligt ISO kvalitetsstandarder för tillverkning. Dessutom uppfyller den UL- och NRTL-kraven.

Ett av de mest populära märkena från Storz & Bickel ärMäktig. Mighty-modellerna gör sig alltid mycket bra i ett test. Konduktion används som uppvärmningsmetod för förångarna. En stor fördel är att enheten är portabel och ett temperaturområde mellan 40° till 210° C är tillgängligt. Mighty vaporizer är väl lämpad för örter och olja. Med denna förångare uppnås den önskade temperaturen inom tio sekunder under ett test. Denna temperatur kan avläsas direkt från displayen. Vaporizern erbjuder bra effektivitet och enkel hantering. Vaporizern har många likheter med Crafty-modellen. Båda vaporizers är byggda tuffa och kan användas under lång tid.

Eldfluga Vaporizers erbjuder ett bra pris/prestanda-förhållande jämfört med andra modeller. Firefly 2-modellen är en efterföljande modell. Innan tillverkarens första vaporizer kom ut på marknaden utvecklades och testades den i fyra år. Vaporizern tillverkades av Silicon Valley och tidigare Apple-anställda. Därför, jämfört med andra modeller, har vaporizern en intuitiv och unik design. Denna design fångar särskilt ögat under ett test. Tack vare de senaste förångarna är en mycket snabb uppvärmningstid tillgänglig. En stor fördel är att batterierna i Firefly vaporizer kan bytas ut jämfört med andra enheter.

Vaponik Vaporizers är utrustade med ett patenterat dubbelt luftflödessystem. De högkvalitativa modellerna är föremål för ständiga kvalitetskontroller. Enligt testet är de gjorda av rostfritt stål, medicinskt silikongummi eller borosilikatglas. Jämfört med andra vaporizers är Vaponic-modeller mycket mer pålitliga och hållbara. Många Vaponic-enheter drivs av en enkel tändare. Konduktionsförångarna är lämpliga för en mängd olika oljor och örter. Den önskade temperaturen uppnås senast efter 10 sekunder. Den jämna och optimala förbränningen av örterna skapar en behaglig smak. Örterna har ingen direkt kontakt med lågan under förångningen.

Linx Vaporizers finns också i bärbara varianter. Enheterna har en elegant design och är till största delen gjorda av rostfritt stål. De ädla atomizers är tillgängliga till ett rimligt pris jämfört med andra märken av atomizers. Ändå offrar inte modellerna prestanda och användarvänlighet. Kvartsvärmekammaren erbjuder en stor fördel. Detta gör att den önskade temperaturen kan nås snabbt under ett test. Temperaturen kan avläsas snabbt och enkelt på OLED-displayen. Linx Hypnos Zero Pen Vape och Linx Gaia vaporizers är särskilt diskreta. De kan därför tas med var som helst.

TillverkarenStorz & Bickelär en av de mest kända tillverkarna av vaporizers. De mångsidiga och kraftfulla förångarna har inspirerat köpare i många år. Förutom ett snyggt utseende erbjuder de också fördelen att de fungerar tillförlitligt. Tillverkarens mest kända varumärken inkluderar Mighty, Crafty och Volcano. Urvalet av vaporizers är mycket stort. Den enda förångaren från tillverkaren som erbjuder en speciell rörelsefrihet och hög komfort är Volcano Vaporizer Classic. Temperaturen kan ställas in exakt under ett test. Det finns 9 olika nivåer tillgängliga för detta. Den moderna modellen Volcano Vaporizer Digit har ett digitalt temperaturkontrollsystem.

Internet kontra specialbutiker: Var är det bästa stället att köpa min vaporizer?

Vaporizers kan vara bullrigaTestai fackhandel ellerInternetköpas. Jämfört medfackhandelOnlinebutiker erbjuder ett mycket större utbud.

Förångarna kan även beställas efter jobbet eller på helgen.

AnnanFördelär att en jämförelsetabell kan användas. Denna tabell kan användas för att jämföra priser och detaljer för de enskilda modellerna. Genom enJämförelsedåliga köp undviks.

10 vanliga nackdelar

Vaporizer Test 2023 • De 6 bästa förångarna i jämförelse - RTL Online (7)Som alla produkter, så har det ocksåVaporizervissa nackdelar jämfört med andra vapingapparater. Enligt undersökningen finns de flesta bristerna i de billiga och enkla modellerna. Det beror främst på att dessa modeller är tillverkade till största delenplastbli producerad. Som regel kan en nackdel därmed undvikas omBörjanVid köp av en vaporizer sätts värde på god kvalitet. Många nackdelar finns till exempel i kundrecensionerna. Etthänsynvisar att fördelarna överväger nackdelarna för de flesta modeller.

efter 10Nackdelarnämns oftast enligt tester och fältrapporter på Internet:

 • För dyr

MångaVaporizerär för dyra jämfört med andra ångfartyg. Ettkontrollerapriserna och detaljerna kan därför inte skada vid köp.

 • Batteriet är snabbt tomt

MångaÅngbåtär utrustade med ett uppladdningsbart batteri. Om detta är en billig batterimodell. I det här fallet, under en testkörning,Förångareslu*tade plötsligt fungera. Om en förångare hela tiden måste laddas förloras viss rörlighet.

 • Smaken är inte tillräckligt intensiv

Om smaken inte är så intensiv eller så behaglig som du ville att den skulle vara, bör du kontrollera omTemperaturinte är korrekt inställd under testet. ÄrTemperaturför hög kan faktiskt ändra smaken och lukten av ångan.

 • Det finns knappt någon ånga

Mångaanvändareklaga på Internet att när de används lite eller inteångaär producerat. I jämförelse beror det ofta helt enkelt på att slangen inte sitter ordentligt eller är igensatt under ett test. Om det blir mindre ånga under testetFörfogandestativ bör därför varje användare först ta isär och rengöra förångaren.

Vaporizer Test 2023 • De 6 bästa förångarna i jämförelse - RTL Online (8)

 • Temperaturen kan inte ställas in korrekt

Inte allsVaporizierndet är möjligt att temperaturen kan justeras perfekt. Många användare är inte nöjda med dessa enheter, eftersom en konstantSmakenkan inte garanteras vid vaping.

 • Enskilda delar är inte borttagbara

Om vid enVaporizerOm inte alla delar kan tas bort är en fullständig rengöring av enheten knappast möjlig. Många högkvalitativa modeller erbjuder fördelen att de är avtagbaraTill diglätt att rengöra i diskmaskinen.

 • Det finns inga reservdelar att köpa

Ska det vara för enVaporizerOm det inte finns några reservdelar kommer det inte att vara möjligt att själv utföra små reparationer eller underhåll. Annars skulle en helt ny förångare behöva köpas vid ett enkelt fel. Jämfört med att köpa nytt är det enkeltreparerabetydligt billigare genom att köpa reservdelar.

Vaporizer Test 2023 • De 6 bästa förångarna i jämförelse - RTL Online (9)

 • Ej bearbetad i hög kvalitet

Vidinköpav en förångare, bör man se till att förångaren är gjord av stabila material. Så är detgaranteratatt vaporizern kan användas i många månader i jämförelse.

 • Städning är svårt

Av hygieniska skälHittadesdet är särskilt viktigt att en vaporizer rengörs regelbundet. Ettrengöringär också användbart för ett test om en annan typ av ört ska förångas.

 • För lång uppvärmningstid

Om en förångare iJämförelseOm det tar för lång tid att nå önskad temperatur jämfört med andra modeller bör du definitivt välja en annan förångare. PåmodernMed förångare kan temperaturen ställas in exakt. Detta är det enda sättet att säkerställa att örterna förångas som önskat.

Användbar information och råd

Vaporizers historia

Vaporizer Test 2023 • De 6 bästa förångarna i jämförelse - RTL Online (10)Historien omVaporizersbörjade 1993. Det året upptäckte medicinmannenCherokee,Eagle Bill vaping med hjälp av en kalifornisk cannabisuppfödare. Uppfödaren hade byggt sin egen vaporizer i kombination med en värmepistol. Av denna anledning är begreppet Eagle Bills framtidsfredspipa känt för många människor. med den däravdunstningsprocessenkan ske, det varSystemetSkaka och vape utvecklades. Denna princip kommer från de gamla egyptierna. På den tiden förångade de effektiva örter med varma stenar.

Ett år senare, av akanadensiskFöretaget utvecklade den första prototypen av en elektrisk förångare. Tack vare denna elektriska anordning var det möjligt att värma cannabisen till en viss temperatur jämfört med tidigare. Det började inte ryka här, men detTHCförångades enligt testet. I denUtfallvar det kan kondenseras. BC-vaporizern nämndes första gången i en studie 1996. Detta är en så kallad Mariujuana vattenpipa.

Som holländareCannabis-Kenner Evertlärde sig om fördelarna med vaporizern, började han utveckla sina egna vaporizers 1995. Sedan dess har många vaporizers lanseratsMarknadsföramedfört, som har förändrats avsevärt under åren.

Idag anses Evert vaporizers vara bland de bästa på marknaden världen över jämfört med liknande produkter.

Ett år senare engagerade sig Markus Stolz också iUtvecklingav en förångare. Han lämnade in ett patent 1998 för att skydda sin avtagbara ventilballong från den populära Volcano-inhalatorn. Sedan 2000 har han ansetts vara uppfinnaren av värmeelementet, som används för värmeväxling i varmluftsinhalatorer. Företaget Vapormedinhalatorergrundades samma år. 2006 testade några forskare den högteknologiska Volcano-vaporizern med olika THC-preparat vid University van Leiden. Resultaten av testet var mycket lovande. DeirländskaFöretaget Oglesby & Butler lanserade den första sladdlösa vaporizern 2008.

Siffror, data, fakta om vaporizers

Vaporizer Test 2023 • De 6 bästa förångarna i jämförelse - RTL Online (11)Vaporizers har funnits på marknaden sedan 1993Ledningav örterna värms de upp direkt genom kontakt med ett värmeelement. Dessa örter bör placeras i en metallskål. Detta är genom avärmeelementuppvärmd. Skulle örterna komma i direkt kontakt med den heta metallen kommer örterna att svida. Det är därför sådan konvektion förekommer i de flestaVaporizernendast mycket sällan använd.

AStrömvarm luft strömmar direkt genom örterna eller annat växtmaterial i konvektion. Nästan alla nyaVaporizeranvänd högtTestadenna teknik. Vid ensammanställningav de enskilda förångarna finns det många olika sätt att värma upp luftflödet. För detta ändamål leds luftflödet vanligtvis genom en aluminium- eller keramisk komponent. Det harFördel,att nejegen smakär levererad.

Den största skillnaden mellan inhalationsmetoderna är direkt inandning och lungornas egen styrka. eller en fläkt. Dekonsumentbestämmer själv volymen på ångan och draget. Enligt testet använder vissa vaporizers en fläkt för att tvinga den varma luften genom de önskade örterna. Detta kommer att göraväskafylld och ångan kan andas in direkt från ballongen. Många människor som söker på internet efter en vaporizer använder en innan de köper denVaporizerTest 2019. Ett sådant test kan påverka köpbeslu*tet.

Ett test, jämförelse, fältrapport eller inlägg från erfarna användare är alltid till hjälp om de kommer från sin egen praktiska erfarenhet.

Var på ettprodukttestdet bredaste intervallet av temperaturer krävs, enheter med en förinställd temperatur krävs. Full temperaturkontroll finns på moderna modeller. Vissa vaporizers erbjuder olika när man jämförteknikersom ett boostläge eller smarta vägar. Ett test av de olika modellerna visar också att kvaliteten på ångan beror på olika faktorer. Det beror bland annat på typen ochf*cktighetörterna.

10 tips för vård

Jämfört med andrarökutrustningär fördelen med en vaporizer i rökfri konsumtion. Inandningen sker utan ohälsosamma biprodukter. MångaEnheterkan rengöras snabbt och enkelt. När du jämför bör du alltid se till att vissa delar kan tas bort för rengöring. Med moderna vaporizers är det möjligt att ha dessa löstagbara delar idiskmaskinatt rengöra.

Tips 1

Tips 1

Örtkammare kan rengöras med en bomullstuss

Tips 2

Tips 2

Med många modeller är det möjligt att använda en spritservett för rengöring.

Tips 3

Tips 3

Kammarväggarna är delvis limmade med växtmaterial. Dessa bör tas bort regelbundet.

Tips 4

Tips 4

Förångarna kan rengöras från utsidan med en f*cktig trasa.

Tips 5

Tips 5

Diskmedel har visat sig vara ett rengöringsmedel.

Tips 6

Tips 6

Vissa vaporizers kommer med en rengöringsborste. Detta bör också användas för rengöring.

Tips 7

Tips 7

Om ingen borste ingår i leveransen kan även borstar från kosmetikasektorn användas.

Tips 8

Tips 8

Rester kan försiktigt slås ut ur förångaren.

Tips 9

Tips 9

Under inga omständigheter får förångaren sköljas under rinnande vatten. Det är mycket bättre om enheten rengörs noggrant med en borste eller bomullstuss.

Tips 10

Tips 10

Rengöring är alltid att rekommendera innan du byter örter. Ofta kan delar av enheten blötläggas i en rengöringslösning på natten.

Användbara tillbehör

Vaporizer Test 2023 • De 6 bästa förångarna i jämförelse - RTL Online (12)En av de mest viktigaTillbehörär en rengöringsborste. Detta gör det snabbt och enkelt att hitta de olika delarna av förångaren efter enTestaatt rengöra. Ett annat praktiskt tillbehör är ett lämpligt rengöringsmedel. Många delar kan blötläggas med det över natten. Ett praktiskt test visar att en färg ochMaterialtestVettigt. Annars kan skador uppstå beroende på material. För rengöring erbjuder vissa förångare en rengöringsskål som rengöringsmedlet kan fyllas i.

Med en mikrofonvattenfiltervissa moderna vaporizers är utrustade med det. Under ett test kan detta filter snabbt bytas ut utan problem. Vattenfiltren kommer med enAdapterinpassad. Ofta används de för Crafty, Mighty vaporizers. NågramodellerEnligt jämförelsen har de även doseringskapslar med droppkuddar. Droppkuddar finns ofta i set om 2. Naturligtvis kan kapslarna också enkelt beställas om via en webbutik för jämförelse.

För småVaporizeren så kallad vapstand kan användas. Detta stativ är ofta tillverkat av en robust plast. Stativet placeras på bordet så att vaporizern alltid har en fast plats. Han går inte vilse så lätt längre. Självklart kan stativet även användas medvapingvara kvar på. Så förångaren behöver intepermanentatt hållas i handen.

Många vaporizers kommer med ett avtagbart munstycke. Av hygieniska skäl bör detta munstycke rengöras regelbundet.

Vid behov kanersättningsmunstyckenköpas. Detta är särskilt användbart när flera personer använder ett munstycke. Förutom munstycken krävs även doseringskapslar. Dessa kan säkert stuvas undan i en doseringskapselbehållare. Någradoseringsbehållareär konstruerade som en slags nyckelbricka. De kan fästas i en ficka eller linning. De flesta behållare rymmer upp till 4 kapslar. Många tillverkare erbjuder på sidanersättningsskärmarpå. De ska alltid användas för att matcha förångaren.

Stiftung Warentest vaporizer test – resultaten

Hittills harStiftung Warentestingen änVaporizerTestet avslu*tat. Det anses allmänt vara en viktig guide och referens för en produktjämförelse. Det finns för närvarande inga tester inom området förångare att hitta. Generellt sett presterar framför allt mobilmodellerna mycket bra i de flesta vaporizer-tester under 2019. De kostar vanligtvis mellan 90 och 130 euro. Enligt jämförelsen rekommenderas dyra modeller endast för proffs eller avancerade användare. Även med enkla modeller är det möjligt att börja röka klassisktNikotin cigaretterslu*ta. Stiftung Warentest har hittills baramedicintittat närmare på rökavvänjning.

FAQ

Hur fungerar en vaporizer?

Vaporizer Test 2023 • De 6 bästa förångarna i jämförelse - RTL Online (13)VärmeförångareÖrterså starka att de omvandlas till en aromatisk ånga. Dettaångakan vapes i fred.

När är en vaporizer tom?

Om örterna, vaxer ellerVäxtinte längre producerar ånga, de bör bytas ut. När det sker en förändring av växtarter, enrengöringav behållaren som behövs.

Vilken temperatur ska en vaporizer erbjuda?

Vanligtvis räcker det med enFörångaretemperaturer mellan 175 och 190°C. MångaÖrterbränna vid högre temperatur.

Vilka örter kan användas för vaporizers?

För en vaporizer, den mest olikaÖrteroch växtarter används. Men ocksåblommaroch rötter kan användas.

Hur rengör man en vaporizer?

Så att en vaporizer är bra längePrestandakan utföra, måste den rengöras och vårdas regelbundet. Ofta lämnas en del harts kvar efter användning som denångkvalitetkan påverka negativt.avtagbarDelar kan enkelt rengöras i diskmaskin.

Vad kan vara anledningen till att en vaporizer inte ångar?

När enVaporizerär smutsig, kan det hända att det inte längre räckerångauppstår. Det beror ofta på föroreningar inutislang.

Vilken vaporizer är lämplig för tobak?

Med mångamodernanordningar är det också möjligt att ånga tobak. I denRegelbör enheten användas för örter, eftersom detta är mycket hälsosammare.

Vad måste man tänka på med vaporizern?

Vaporizer Test 2023 • De 6 bästa förångarna i jämförelse - RTL Online (14)När man köper enVaporizersbör vidtas för att säkerställa rätt storlek. Det borde finnas en i förvägAnalyseraäga rum, för många människor behövs modellen.

Vad behöver du för detta?

Att förångaörtereller andra växter, allt du behöver är en förångare och värme. För vissamodellerEn strömförsörjning krävs också för att slå på enheten.

Hur mycket kostar en vaporizer?

billigareVaporizerfinns redan tillgängliga för mindre än 100 euro.härmestadels produkter från Kina.

Alternativ till vaporizers

Hybrid-vaporizer

Jag ärJämförelseär för enkla vaporizersHybrid-vaporizerytterligare en generation.

Ett test visar att en hybridmodell fungerar som ett 2-i-1 värmesystem.

Denna modell är enFörångare,för att konsumera kraftfoder, örter eller oljor. Funktionellt är det inte riktigt en hybrid. Hybridförångare är ofta konvektionsförångare. Jämfört med normaltVaporizerdet kan generera lednings- och konvektionsvärme.

Bärbara vaporizers

Vaporizer Test 2023 • De 6 bästa förångarna i jämförelse - RTL Online (15)En mobilversion avFörångareär en bärbar vaporizer. Denna vaporizer kan tas med var som helst. Den är lätt och behändig. Med hjälp av en uppsatsångainandas. Om du vill ta cannabis har du ocksåMöjlighet,att köpa lämpliga tinkturer eller livsmedel.

mat och tinkturer

Godis, brownies eller påBlicknormala kakor kan infunderas med cannabis för jämförelse. En liten nackdel är att jämfört med enFörångareeffekterna märks inte så snabbt. De aktiva ingredienserna är så mycket långsammare från människanKroppregistreras som vid en jämförelse med en förångare.

Ytterligare länkar och källor

https://www.dutch-headshop.de/blog/vaporizer-haeufig-gestellte-fragen-uber-vaporizers
https://de.wikipedia.org/wiki/Vaporizer
https://www.hanf-magazin.com/genusskonsum-von-cannabis/cannabis-vaporisieren/wie-funktioniert-ein-vaporizer/
https://verdampftnochmal.de/content/de/Vaporizer-Info
https://www.vaping-lee.de/zubeho*r/kraeuter-zum-verdampfen/

Andra kategorier i apoteksområdet

erotik
tamdjur
kosttillskott

Liknande teman

 • Apotek butik test
 • Ashwagandha test
 • Respiratortest
 • ögondroppstest
 • Bio Matcha Tee Test
 • Blodtrycksmätare test
 • Blodsockermätartest
 • CBD kapseltest
 • CBD Mundpflegespray test
 • CBD-olja 10% test
 • CBD-olja 20% test
 • CBD oljetest
 • CBD-test
 • Fettförbränningstest
 • FFP2/FFP3 respiratortest
 • Kliniskt termometertest
 • fotbäddstest
 • Test av fotmassager
 • Grönt te serum test
 • Hemorrojder salva test

visa mer

Vaporizer Test 2023 • De 6 bästa förångarna i jämförelse - RTL Online (2024)

FAQs

Vad kostar en vaporizer? ›

Hur mycket kostar en vaporizer? De kan kosta allt från 500 kr till 5000 kr beroende på funktioner som uppvärmningstid, temperaturkontroll, batterikapacitet, uppvärmningstyp, storlek, garantitid, vad de kan vaporizera och mycket mer.

Vilken VEJP är bäst? ›

Eleaf | iJust 3 - Ultimata penn-formen för alla sub-ohm vejpare. Med en iJust 3 från Eleaf får du verkligen "valuta för pengarna". IJust 3 kommer i 6 olika färgglada varianter, och tillsammans med Ello Duro bildar dessa två ett perfekt partnerskap som ger mycket smak och ånga när du puffar.

Är det bättre att Vapea än att röka? ›

Att använda vape är ett bra sätt att minska hälsoriskerna med rökning och bli av med vanan. Vaping har visat sig ha färre hälsoeffekter än traditionella cigaretter, och det kan vara ett effektivt sätt att slu*ta röka. Det är dock viktigt att du inte ger upp när du försöker slu*ta röka med vape.

Hur mycket kostar en vape i Sverige? ›

En enklare vape kan kostar mellan 79 och 500 kronor, medan mer avancerade modeller kan kosta upp till 1500 kronor eller mer. En engångs vape är en billig vape du kan köpa när du är ny till vaping.

Hur mycket kostar vape i månaden? ›

Vad kommer det att kosta i månaden? Efter att du har köpt ditt startpaket kommer din månadskostnad vara ganska låg, 1 paket coils/förbrännare i månaden och ca 2st flaskor e-juice i veckan med ganska hög användning. 2st flaskor nikotin 108kr med nikotin.

Är vape olagligt i Sverige? ›

Åldersgräns. 17 § Elektroniska cigaretter och påfyllningsbehållare får inte säljas eller på annat sätt lämnas ut i näringsverksamhet till den som inte har fyllt 18 år. Den som lämnar ut sådana produkter ska förvissa sig om att mottagaren har uppnått denna ålder.

Är det farligt att röka vape? ›

E-cigaretter och nikotinsnus innehåller nikotin som är ett akuttoxiskt ämne och starkt beroendeframkallande. Nikotin kan på kort sikt försämra blodkärlens funktioner och höga puls och blodtryck, effekter som i förlängningen kan bidra till en ökad risk för hjärt- och kärlsjukdomar.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Dr. Pierre Goyette

Last Updated:

Views: 6185

Rating: 5 / 5 (70 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Dr. Pierre Goyette

Birthday: 1998-01-29

Address: Apt. 611 3357 Yong Plain, West Audra, IL 70053

Phone: +5819954278378

Job: Construction Director

Hobby: Embroidery, Creative writing, Shopping, Driving, Stand-up comedy, Coffee roasting, Scrapbooking

Introduction: My name is Dr. Pierre Goyette, I am a enchanting, powerful, jolly, rich, graceful, colorful, zany person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.