Hoe: Licht een pilootlicht aan (2024)

How To: Light a Pilot Light (1)

Foto: iStockphoto.com

Je werd wakker in een koud huis.Je ochtenddouche werd in plaats van een warme en aangename wake -up call besteed, zinloos de knop naar "heet" draaien terwijl je huid uitbrak in kippenvel.Toen je probeerde wat eieren voor het ontbijt te klauteren, klikte de brander maar zou niet aan het licht brengen.

Hoewel al deze ergernissen op je ochtend een demper zouden kunnen werpen, is het nog niet nodig om een reparateur te bellen.Als de apparaten van uw huis aangedreven zijn dan een decennium ouder dan een decennium, kan het probleem zo eenvoudig zijn alseen pilootlicht dat uitgaat- en dat is iets dat elke huiseigenaar zelf kan omgaan.Het pilootlicht is een klein gaslicht dat continu wordt bedoeld om een grotere brander te verlichten wanneer dat nodig is, maar het kan uitgaan als een ontwerp het licht dooft, de klep is vies of het thermokoppel (het veiligheidsapparaat dat gas naar het apparaat naar het apparaat bevindt naar het apparaat.wanneer het geen pilootlicht detecteert) is defect.

De meeste gasapparatuur van vandaag hebben elektrische starters in plaats van pilootlichten.Maar als uw oudere apparaten nog steeds een sportvlammen hebben, is het handig om te weten hoe tolight het pilootlicht zou moeten worden gesnuffeld. Blijf lezen voor de stappen om te volgen in een gasoven, boiler, oven of fornuis.Eén voorbehoud, echter: als u de sterke geur van aardgas detecteert, probeer de piloot niet aan te steken.Verlaat het huis in plaats daarvan en bel uw plaatselijke gasbedrijf of 911.

How To: Light a Pilot Light (2)

Foto: iStockphoto.com

Breng het pilootlicht van een gasboiler opnieuw

Vergeet lijden door eenvriesdouche!Als jouwwaterkokerHet pilootlampje is uit, controleer op de aan het apparaat vastgestelde relight -instructies.Als uw boiler geen aanwijzingen heeft, werkt deze basismethode voor de meeste modellen.

Stap 1: Verwijder het toegangspaneel.

De meeste boilers hebben een klein toegangspaneel dat het pilootlicht bedekt.Afhankelijk van uw model kan het eenvoudigweg aan en uit klikken, of moet u mogelijk een schroevendraaier gebruiken om het paneel te verwijderen.

Stap 2: Draai de klep van de gasregelaar in "UIT".

U vindt een kleine gasregelaarklep nabij de bodem van de boiler.Draai de klep naar de "UIT" -positie en wacht vervolgens vijf minuten om resterende gas van de pijp te laten verwijderen.

Stap 3: Verwijder de temperatuur.

In de buurt van de klep van de gasregelaar vindt u de temperatuurregelklep.Draai het naar de allerlei instelling.Op sommige boilers is de laagste instelling gelabeld voor pilootverlichting.

Stap 4: Beoordeel het type pilootontsteking.

Sommige oudere boilers vereisen dat u een vlam aanbrengt om de piloot aan te steken.In dat geval wil je een Butane Barbecue -lichter of open haardwedstrijd die lang genoeg is om de piloot te bereiken zonder je hand aan de vlam bloot te stellen.

Als uw boiler een beetje nieuwer is, zoek dan naar een rode knop of schakel in de buurt van de regelaarklep.De rode knop wordt geëtiketteerd "Pilot -ontsteking" of iets dergelijks.Als uw boiler een ontsteker heeft, hoeft u geen afzonderlijke vlam aan te brengen.

Stap 5: Draai de klep van de gasregelaar in de pilootpositie.

Schakel uw gasregelaarklep van "UIT" naar "Piloot".

Stap 6: Verlicht het pilootlicht.

Als uw boiler oude stijl is, drukt u op de regulatieklep en brengt u uw match of lichter aan op de punt van de pilootklep.Laat de regelaarklep niet een minuut of zo los nadat u het pilootlicht ziet ontsteken.Dit geeft de thermokoppel de tijd om in werking te treden en te voelen dat het pilootlicht is ingeschakeld.

Als uw boiler een ontsteker heeft, drukt u tegelijkertijd naar beneden op de pilootklep en de rode ontstekingsknop.Blijf druk uitoefenen totdat u het pilootlicht ziet ontsteken, en vervolgens nog een minuut of zo om ervoor te zorgen dat het verlicht blijft.

Stap 7: Zet uw boiler weer aan.

Schakel de gasregelaarklep terug naar de "aan" -positie en reset de temperatuurklep naar de gewenste instelling.Voor de veiligheid mag uw boiler nooit worden ingesteld boven de 120 graden Fahrenheit.

Stap 8: Vervang het toegangspaneel.

Schroef het toegangspaneel weer op zijn plaats over het pilootlicht.

Raadpleeg een pro

Krijg gratis, schattingen zonder commitment van gelicentieerde apparaattechnici bij u in de buurt.

How To: Light a Pilot Light (3)

+

How To: Light a Pilot Light (4)

How To: Light a Pilot Light (5)

Foto: iStockphoto.com

Breng het pilootlicht van een gasfornuis opnieuw

Er is geen reden om een brander te verlaten alleen omdat de piloot uitblies.Bekijk de handleiding van uw apparaatfabrikant, die u mogelijk online vindt, indien niet opgeslagen in uw gegevens.Het zou een proces moeten beschrijven dat vergelijkbaar is met wat hier is aangelegd.

Stap 1: Schakel alles uit.

Zorg ervoor dat alle branders zijn ingesteld op "Uit" en de oven is niet aan.

Stap 2: Verwijder de branders.

Als je wilt, maak je van de gelegenheid gebruik om ze een grondige schrobben te geven voordat je ze opzij zet.

Stap 3: Licht de piloot lichtkleppen bloot.

Sommige kookplaatsen tillen omhoog om de innerlijke werking bloot te leggen, terwijl anderen vereisen dat u de druppelpannen optilt.Hoe dan ook, wanneer de kookplaat open is, zou u een kleine pijp moeten zien die de twee branders aan de linkerkant verbindt en een andere kleine pijp die de branders aan de rechterkant verbindt.Er is een pilootpoort in het midden van elk van deze kleine pijpen.

Stap 4: Ruim het op.

Gebruik een doek of papieren handdoek om vet of grunge weg te vegen op de piloot lichtklep en de gasleidingen.

Stap 5: Verlicht het pilootlicht.

Touch Flame naar de pilootlichtpoorten met behulp van een lange open haardwedstrijd of Butane Barbecue -lichter.De vertel moet vrijwel onmiddellijk licht.

Stap 6: Sluit de kookplaats.

Laat het kookplaatsdeksel zakken of zet de druppelpannen weer op zijn plaats.Breng de branders terug naar hun normale posities.

How To: Light a Pilot Light (6)

Foto: iStockphoto.com

Breng het pilootlicht van een gasoven opnieuw

Als uw ovenschotel niet kookt omdat uw oven niet heet wordt, is het tijd om het pilootlicht te controleren.

Stap 1: Zorg ervoor dat het hele apparaat is uitgeschakeld.

Controleer of alle branders zijn ingesteld op "Uit" en de oven loopt niet.

Stap 2: Zoek naar het pilootlicht van de oven.

In tegenstelling tot de kookplaats, kan het lastig zijn om het pilootlicht van de oven te vinden, en je moet misschien een beetje acrobatisch worden om te zien - en uiteindelijk te reiken - het.Afhankelijk van uw merk en de ovenmodel, kan het pilootlicht zich in een voorhoek van de oven bevinden, in een achterste hoek van de oven, in het midden bij de deur, of zelfs in de vleeskuikens aan de achterkant.U ziet een klein gat met een kleine klep erin, vaak met het label 'Pilootlicht'. Raadpleeg uw fabrikant als u het niet gemakkelijk ziet.

Stap 3: Breng vlam aan.

Stuur je lange match of barbecue lichter en houd deze in de buurt van de piloot lichtklep.De vlam zou vrijwel onmiddellijk moeten vangen.

How To: Light a Pilot Light (7)

Foto: iStockphoto.com

Breng het pilootlicht van een gasoven opnieuw

Het is niet nodig om een trui aan te trekken of te rillen in kille ellende.Het is niet moeilijkBreng het pilootlicht van uw gasoven opnieuw.Net als bij deze andere apparaten is het het beste om eerst de handleiding te controleren, maar u kunt verwachten dat het proces ongeveer zo eenvoudig is als het hier verschijnt.

Stap 1: Schakel de gasklep van de oven uit.

Op de meeste ovens ziet u een kleine klep aan de onderkant van het apparaat met drie posities: "On", "off" en "piloot."Draai de klep naar de "UIT" -positie en wacht vijf minuten om resterende gas van de leidingen te laten verwijderen.

Stap 2: Verlicht het pilootlicht.

Draai de klep naar "Piloot".In de buurt van de klep ziet u een kleine knop met het label 'reset'.Druk op deze knop tijdens het aanbrengen van uw verlichte match of butane open haard lichter op de piloot lichtklep.Houd de vlam stabiel totdat de piloot ontstoken en laat de knop los.

Stap 3: Zet uw oven weer aan.

Schakel de klep terug naar de "aan" -positie.

Heb je nog steeds problemen met je pilootlicht?

In een van de bovenstaande scenario's, als uw pilootlicht blijft uitgaan, kan het een defect thermokoppel hebben.Hoewel sommige huiseigenaren comfortabel zijn om de baan aan te pakken (en de taak kan zo weinig als een vervangingsgedeelte van $ 20 kosten), geven de meeste de voorkeur aan ToCall in een professional om dit onderdeel te vervangen.

Raadpleeg een pro

Krijg gratis, schattingen zonder commitment van gelicentieerde apparaattechnici bij u in de buurt.

How To: Light a Pilot Light (8)

+

How To: Light a Pilot Light (9)

Hoe: Licht een pilootlicht aan (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Manual Maggio

Last Updated:

Views: 5557

Rating: 4.9 / 5 (69 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Manual Maggio

Birthday: 1998-01-20

Address: 359 Kelvin Stream, Lake Eldonview, MT 33517-1242

Phone: +577037762465

Job: Product Hospitality Supervisor

Hobby: Gardening, Web surfing, Video gaming, Amateur radio, Flag Football, Reading, Table tennis

Introduction: My name is Manual Maggio, I am a thankful, tender, adventurous, delightful, fantastic, proud, graceful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.